Zatezanje čela i podizanje obrva

Ovom operacijom se koriguje opuštena koža i izražene bore čela,čime ova regija poprima svežiji izgled.Procedura je često deo opsežnije operacije fejsiftinga,ali se može izvoditi i odvojeno ili sa korekcijom očnih kapaka.  Obično su pacijenti  sredovečne ili starije osobe ,ali se ponekad operišu i mlađi ljudi  sa izraženim borama nastalim kao posledica stresa ili mišićne aktivnosti.

U otvorenom razgovoru sa hirurgom treba razmotriti sve alternativne metode,naročito primenu botoksa kojim se konkretno u ovoj regiji mogu postići izvanredni rezultati čime se moze  izbeći hirurgija.

 Preoperativna priprema kao kod fejsliftinga.

Operacija

Operacija se izvodi u lokalnoj ili opštoj anesteziji. Uobičajeno traje od jednog do dva sata. Postoji više operativnih tehnika zavisno od prirode problema, terapijskih ciljeva i afiniteta hirurga .U klasičnoj operativnoj tehnici posle  reza u poglavini ili ispred linije kose koža čela se podiže, mišići presecaju, koža zateže i višak odstranjuje. Nakon ove intervencije zaostaje dug ožiljak u obliku linije u kosi ili ispred nje. Postoji i tehnika sa potkožnim ubacivanjem posebno oblikovanih konaca, kojima se koža zateže i obrve podižu. Ona ne ostavlja vidljive ožiljke. Ponekad se primenjuju i endoskopske procedure.

Moguće komplikacije i postoperativni period kao kod fejsliftinga.