Usne - uvećanje i oblikovanje usana

Uvek su simbol ženske lepote bile pune usne jasnih i lepih kontura. Zbog toga ne iznenađuje činjenica da su punije i lepše definisane usne visoko na listi prioriteta pacijenata.Hijaluronskim filerima može se povećati volumen usana ,ukloniti sitne bore oko njih i korigovati asimetrije.Ivice i uglovi usana se mogu  istaći,osvežiti i bolje definisati.

Posebna pažnja je usmerena u cilju postizanja  skladnih i prirodnih odnosa između gornje i donje usne,kao i odnosa između usana i ostalih delova lica. Usne su kompleksna struktura, koja se često pokreće,a time je važna za ishranu, poljupce, govor, smejanje… Terapijski cilj  je da usna izgleda lepo iz svih uglova posmatranja uz prisutnu maksimalnu funkcionalnost. Fileri sa hijaluronskom kiselinom se izdvajaju od drugih materijala koji su trajni (npr.silikon) jer šire mogucnost da klijent menja svoj izgled,puni ili dopunjuje usne, a da se uvek moze vratiti na početni izgled usana ili ga ,ako to želi, može trajno korigovati.

Postupak traje oko 20 minuta.Rezultati su odmah vidljivi.Uobičajene propratne pojave poput crvenila,otoka i modrica prolaze za nekoliko dana.Trajanje efekta uvećanih usana  je od 6 do 12 meseci.