Radiotalasni tretmani promena na koži

Metoda radiohiruškog tretiranja promena na koži podrazumeva da isokofrekventni talasi efikasno deluju na željeno područje  i da pri tome minimalno oštećuju  okolne strukture kože .

Radiotalasi su metoda izbora za uklanjanje  bradavica, keratoza, kondiloma,fibroma, cista, u korekciji ožiljaka od akni. Treba svakako napomenuti da se ne mogu uklanjati promene sa bazom većom od 1 cm, izuzev ako nisu sasvim površne (npr.keratoze).

Prilikom intervencije koristi se anestetik u obliku krema, ili ako se uklanja promena dubljim slojevima kože daje se lokalna anestezija. Obzirom na minimalno oštećenje kože ne javlja se bol posle tretmana.

Procedura traje kratko , retko praćena minimalnim krvarenjem i ne zahteva ušivanje ili previjanje. Nakon intervencije formira se suva krasta koja  zarasta-otpada u periodu  do 2 nedelje u zavisnosti od prirode  promene koja je tretirana i individualnih karakteristika pacijenta,a posle toga nerednih mesec dana zaostaje svetlija koža na tretiranom mestu.Ožiljci su uglanom minimalni,ali kada se rade veće i dublje promene moguća je pojava plitkog ožiljka(poželjno je mogućnost nastanka ožiljka razmotriti pre intervencije u otvorenom razgovoru pacijenta i doktora) .