Radiotalasni lifting

Radiotalasni lifting je izuzetno  popularan nehiruški tretman  podmlađivanja. Primenjuje se kako kod mlađih osoba radi prevencije preranog starenja,tako i kod starijih radi uklanjanja već vidljivih bora i zatezanja opuštene kože.Procedura je jednostavna, bezbedna i  bezbolna .

Radiotalasi deluju na revitalizaciju tkiva tako što zagrevaju srednji sloj kože u kojem se nalaze kolagen i elastin- vlakna koja daju čvrstinu koži. Aktivira se kaskada  procesa kojima se pospešuje produkcija kolagena,ubrzava kapilarna cirkulacija,podiže metabolizam ćelije, pa dolazi do ispravljanja postojećih spirala kolagena (što daje efekat momentalno zategnutije kože) i sinteze novog kolagena i elastina(dugoročan efekat podmlađivanja).

Tretmani  radiotalsima su bezbolni, traju u proseku  40 minuta i nakon tretmana moguće je vratiti se uobičajenim dnevnim aktivnostima. Za postizanje dobrih rezultata radiotalasnim liftingom potebno je iskustvo terapeuta, ali i adekvatan tip radiotalasnog aparata. Adekvatan terapijski pristup  podrazumeva da se na osnovu stanja odredi protokol  za svakog pacijenta posebno.Uoičajena praksa je da se obavi serija od  3 do 4 tretmana na svake dve nedelje(uzastopni tretmani dovode do  kumulativnog-zbirnog efekta sinteze kolagena),a zatim se na nekoliko meseci razmaka rade tretmani za održavanje efekta.

Radiotalasni lifting se najčešće radi kod stanja atonične koze, prevremenog starenja, fotostarenja, dehidratacije,pre i posle hirurskih tretmana.Bore na licu posle tretmana gube intezitet-smanjuju se ,a koža se zateže.Popravlja se kvalitet kože na vratu.Na telu se radiotalasni lifting primenjuje u cilju podmlađianja kože ruku,stomaka,gluteusa,nogu,ali i za smanjenje strija i u sklopu anticelulit programa.

Kontraindikacije za radiotalasni lifting su: maligni procesi u organizmu, bolesti vezivnog i mišićnog tkiva, prisustvo srčanog pejsmejkera i drugih bolesti srca, prisustvo metalnih implantata,poremećaj koagulacije , infekcije,trudnoća i dojenje…