Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je neagresivna i efikasna metoda uklanjanja površnog sloja, tj izumrlih ćelija stratum korneuma u cilju poboljšanja teksture kože.

Mikrodermoabrazija je primenljiva i uspešna kod svih tipova kože: mladjih, starijih, svetle ili tamne puti i na svakoj regiji tela. Koristi se za smanjenje vidljivih sitnih bora ,poboljšanje tonusa kože,uklanjanje staračkih pega,hiperkeratoza i drugih pigmentacija;korekciju ožiljaka od akni,eliminaciju mitisera,smanjenje proširenih pora kod masne kože,pripremu za druge estetske tretmane...

Postoje dve vrste (načina rada) mikrodermoabrazije-sa kristalima aluminijum oksida i sa dijamantskim kristalima različitog prečnika.Stepen dermoabrazije odredjuje se veličinom sonde, brzinom i brojem prelaza preko tretirane površine kože.Broj tretmana zavisi od stanja kože i terapijskih ciljeva.

Mikrodermoabrazija ne sme se raditi pre  planiranog izlaganja  suncu (more,solarijum),kod ljudi obolelih od dijabetesa, kožnih promena,hepatitisa,hemofilije,upotrebe pojedinih lekova, zapaljenskih procesa i gljivicnih oboljenja.Muškarcima posle ovog tretmana se ne preporučuje brijanje 3 dana.

Nakon tretmana moguće je kratkotrajno crvenilo kože, podlivi na mestima gde je koža intezivnije tretirana (prolaze za par dana) i eventualna hiperpigmentacija (kod agresivnih tretmana).

Mikrodermoabrazija je bezbedna i efikasna procedura posle koje se klijenti odmah vraćaju svojim uobičajenim aktivnostima ,zadovoljni novom svežinom i vitalnošću nijhove kože.