Mezoterapija bez igle

Mezoterapija bez igle (mezoporacija) je moderna  alternativa klasičnoj mezoterapiji i primenjuje se kod osoba koje imaju strah od igle, a žele da reše problem opuštene kože, bora, fleka, celulita i strija.

Pod dejstvom stvorenog elektromagnetnog polja formiraju se privremeni propusni kanali u zaštitnom lipidnom sloju koji omogućavaju prolazak supstance u dublje slojeve kože i na taj način koži se daju na raspolaganje neophodne supstance za njeno lečenje i bolje funkcionisanje. Tretman traje oko 45 minuta.Najčešće se rade serije od 6 do 10 tretmana.

Kao i kod klasične mezoterapije sastav supstance se prilagođava individualnim karakteristikama i zahtevima pacijenta.Nakon tretmana pacijent se može vratiti normalnim dnevnim aktivnostima.

Rizici i kontraindikacije

Trudnice, pacijenti koji boluju od epilepsije, karcinoma, šećerne bolesti, kod prisutnih metalnih proteza i implantata u telu nisu kandidati za tretman. Sam postupak ne izaziva iritaciju i reakciju tkiva,a izuzetno  su retke blage alergijske reakcije na neki od sastojaka koji se primenjuje.

Mezoterapija