Lipoliza

Lipoliza je mezoterapijska metoda za reoblikovanje tela ubrizgavanjem lipolitički aktivnih supstanci u potkožno masno tkivo . Koktel koji se ubrizgava aktivira lokalni metabolički proces kojim se postepeno razgrađuju masne naslage.

Nehiruška liposukcija- kako se lipoliza popularno naziva serijom tretmana daje efekat skidanja  lokalnih masnih naslaga  sa tačno željenog mesta. Lipolizom se razlaže i sam zid masnih ćelija što je jako značajno jer se na tretiranim delovima ne javlja takozvani “jo-jo”efekat. Broj i učestalost tretmana određuje lekar zavisno od problema koji se tretira , terapijskog cilja i individualnih karakteristika klijenta.  Proces je spor i omogućuje postepeno skupljanje kože pa tako ne nastaje višak na tretiranim delovima. Treba napomenuti da lipoliza ne rešava problem celulita, ali može da ga ublaži - za celulit se primenjuje posebna mezoterapija celulita.

Nakon lipolize moguća je pojava crvenila ,otoka, blagih bolova i modrica koje se povlače u periodu do 7 dana. Alergijske reakcije i infekcije su ekstremno retke.Procedura se ne  preporučuje u trudnoći, periodu dojenja, kod dece, osoba koje boluju od dijabetesa ,kardiovaskularnih,autoimunih bolesti,različitih alergija ...

Klijenti koji  nisu zadovoljni svojim izgledom zbog nagomilanih masnih naslaga na određenim delovima tela danas uz pomoć lipolize  se lako rešavaju “jastučića” na podbradku,unutrašnjoj strani ruku,bokovima,stomaku,predelu iznad kolena… Lipoliza je metoda sa možda najvećom efikasnošću u estetici  tela koja se po rezultatima približila liposukciji-hiruškom postupku uklanjanja masnog tkiva.