Botoks za lice bez bora

Tags: botoks, bore, korekcija bora

Lice bez bora - botoks

Botoks za lice bez bora 

Botoks se od 1978. godine koristi u terapeutske svrhe ,a poslednjih dvadeset godina se uspešno koristi u estetskoj medicini. Treba imati na umu da botoks ne popunjava bore, već parališe mišiće.  Pakovanje ove supstance deluje kao prazna bocica jer je tu nevidljivi prah koji se kasnije rastvara sa fiziološkim rastvorom u tačno određenom odnosu i kao takav postaje veoma delotvorno sredstvo u borbi protiv bora.

Gde i kako se botoks ubrizgava?

Botoks se uglavnom koristi za bore gornje trecine lica: za bore između očiju, bore horizontalne bore na čelu, male bore oko očiju… Interesantno je da ovaj preparat može da se upotrebi i za rešavanje problema preteranog znojenja.

Ukoliko ga ubrizgate ispod pazuha, doći će do smanjenog lučenja znoja.

"Dysport" se mora unositi u tačno određene tačke i u površne mišićne slojeve. Prvi efekti se vide posle nedelju dana.

Sama procedura traje oko trideset minuta ,a pacijent je uvek u sedećem položaju.

Na kraju tretmana, regija ne sme da se masira i suvišno aktivira, a obloge od leda se drže petnaest minuta. U suprotnom preparat može da migrira u neželjenu regiju . Nakon intervencije nema otoka, niti crvenila. Ponekad, ukoliko je iglicom pogođen krvni sud moguc je nastanak male modrice koja prolazi za par dana.

Koliko traje efekat izazvan botoksom?

Najčešće oko šest meseci, u zavisnosti od brzine resorpcije i metabolizma. Klijenti često imaju utisak da dejstvo duže traje jer zahvaljujući "dysportu", imaju manje bora(blokirani su mišići lica i ne pojavljuju se nove bore niti se produbljuju stare u tom periodu).

Kakve se komplikacije mogu javiti?

Komplikacije nakon botoksa najčešće nastaju zbog neželjenog migriranja preparata (u delove lica koje nismo želeli da tretiramo). Javlja se spuštanje kapaka-ptoza, pad ili podizanje obrva, poremećena pokretljivost usana. Ove promene nestaju kad preparat iščezne iz organizma. Baš kao što posle tri-šest ili devet meseci iščezavaju željeni efekti tako nestaju ovi problemi.

Takođe ,treba voditi racuna o adekvatnim razmacima između ubrizgavanja botoksa da ne bi doslo do atrofije mimičnih misića.

Retko su moguće i alergijske reakcije.