Kraljevska masaža

Kraljevska masaža predstavlja proces u četiri ruke ,odnosno dva terapeuta pri čemu se istovremeno i balansirano utiče na opuštanje obe strane tela. To je zahtevna tehnika pri čemu jedan terapeut preuzima kreiranje pokreta, a drugi prati i dopunjuje pokrete prvog.

 Na ovaj način stimulacija cirkulacije  i protoka limfe uravnotežena je sa obe strane tela , opterećenje srca svedeno je na minimalnu meru,a osećaj telesne celovitosti i nedeljivosti dolazi do punog izražaja. Opšti efekat masaže se dopunjuje adekvatnom muzikom, podsticanjem dubokog  disanja i relaksacije. Kraljevska masaža povezuje u sebi proverene modele klasične masaže, šiacu masaže, refleksoterapije stopala i šaka, aromaterapije

Masaža čitavog tela, “od glave do pete” proizvodi kvalitetnije disanje,ritmične i opuštene otkucaje srca,adekvatnu pasažu kroz želudac,sledstvenu bolju funkcionalnost bubrega,jetre…Masažom sedalne regije postiže se bolja prokrvljenost male karlice,kukova,butina…oslobađa se napetosti išijadični živac,listovi nogu,stopala… Poboljšava se cirkulacija u nogama i protok limfe se dozirano usmerava ka srcu čime se sprečavaju otoci  nogu, bolovi,proširenje vena… masiraju se aktivne tačke  stopala, kolena; aktiviraju se i istežu svi zglobovi tela…

 Terapeuti će posebnu pažnju posvetiti zonama gde se stres i napetost gomilaju ,stoga će  trapezasti mišići (rameni deo), međulopatični mišići, slabinsko-krsni mišići, mišić lista, vratni deo, grudni mišići ili stomak sa svojim akupresurnim tačkama biti maksimalno tretirana. Efekti koji se postižu veštim rukama terapeuta se često upotpunjuju sa dodatkom prirodnih ulja( bademovog, susamovog, jojobinog, avokadovog, semena grožđa, maslinovog, nevenovog…)uz  eterične sastojke (lavanda ,pomoranandža ,eukaliptus, bor, ruzmarin, žalfija, , limun, nana…)

Nakon masaže preporuka je da se unosi više tečnosti-topli prigodni čajevi,a da bar tri sata se ne konzumira  hrana da bi se dodatno podstakao proces detoksikacije.

 Stvarno kraljevski.