Fileri-hijaluronska kiselina

Šta su hijaluronski fileri?

Fileri su hijaluronska kiselina u obliku gela ,pripremljena za ubrizgavanje kroz kožu.

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u ljudskom organizmu i sastavni je deo naše međućelijske supstance.

Najviše je ima u koži, strukturama oka, omotačima zglobova. Predstavlja potporu kolagenim i ostalim vezivnim vlaknima naših tkiva.Hijaluron je supstanca koja efikasno vezuje vodu čime dodatno hidrira i podmlađuje kožu. Hijaluronski fileri su pravi izbor za sve koji žele da uklone fine ili duboke bore sa lica bez operacije. Takođe, neprikosnoveni su u procedurama nadoknade volumena usana,jegodica i obraza ,a veoma dobri rezultati dobijaju se kod podmlađivanja kože ruku,dekoltea i vrata.

Primena hijaluronske kiseline u estetskoj medicini

Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline koja se tokom vremena-starenjem resorbovala ili da poboljšamo volumen kože na ciljanim delovima lica.

U estetskim tretmanima hijaluron se koristi za korekciju bora na čelu,između obrva,nazolabijalnih bora-bore koje se pružaju od nosa ka usnama,marioneta-bore od usana ka bradi,sitnih bora na obrazima,pušačkih bora-bore na gornjoj usni...

Često se primenjuju u cilju povećanja volumena usana i jagodica. Uobičajeno je da osobe koje vrše trajnu korekciju usana pre definitivnih tretmana koriste resorptivni filer radi provere i navikavanja na novi izgled.

Fileri predstavljaju bezbedan neoperativni tretman kojim se mogu ublažti ožiljci različitog porekla.Razblažen rastvor hijalurona je uobičajen sastojak koktela koji se primenjuju u mezoterapijskim postupcima podmlađivanja i nege kože.

Tretman hijaluronskim filerima

Male količine hijalurona se ubrizgavju direktno u kožu izuzetno tankim iglicma. Radi ugodnijeg tretmana predhodno se primenjuje lokalni anestetik. Postupak obično traje od 10-30 minuta.Zavisno od vrste tretmana koriste se fileri različite gustine. Potreba za ponavljanjem tretmana zbog resorpcije hijalurona individualno varira (u opsegu od 9 do 18 meseci) .Tretmani se često kombinuju sa hemijskim pilingom i mezoterapijom,dok se laserski tretmani se ne preporučuju, jer intenzivno zagrevanje kože dovodi do bržeg razgrađivanja hijalurona.

Propratne pojave i kontraindikacije

Nakon tretmana često se javlja kratkotrajna preosetljivost , crvenilo i blaga otečenost .Moguća je i pojava modrica (hematoma) koje prolaze za oko nedelju dana. Dok traje crvenilo i otok treba izbegavati sunčanje i izlaganje jako hladnom vazduhu.Kod osoba sklonih infekciji herpes virusom postoji mogućnost aktiviranja infekcije prlikom popunjavanja usana.Alergijske reakcije su ekstremno retke i svedene su na prolazno crvenilo.

Novi izgled sa filerima

Upotreba hijaluronske kiseline u kozmetici je bezbedna metoda sa visokim nivoom zadovoljstva klijenta i lekara.Filerima se ispunjavaju visoka očekivanja žena i muškaraca koji brinu o svom izgledu.Tretman je bezbedan i bezbolan ,period oporavka je kratak,a efekti su odmah vidljivi.Brzo i kvalitetno se postiže prirodan i mladolik izgled lica,ulepšane usne,korigovane bore što ove tretmane čini izuzetno popularnim širom sveta.