Dermaroleri

Dermaroleri

Šta je dermaroler?

Dermaroleri  izazivaju mehanička mikro-oštećenja kože čime se pokreće kaskada regenerativnih procesa(stimuliše se regeneracija i zatezanje kože, formiraju se pore koje omogućavaju prodor mezoterapijskih preparata u odgovarajuće slojeve kože,aktivira se neoangiogeneza…).  Nakon tretmana koža je zategnutija i čvršća, ožiljci plići, a bore i strije su manje vidljive. Mikrokanali koji u koži nastaju posle upotrebe dermarolera drastično povećavaju njenu propustljivost ,a time je i efekat od mezoterapijskih koktela,eventualno upotrebljenih posle ovog tretmana, daleko veći.

Šta se tretira dermarolerima?

Dermarolerima se tretiraju sva stanja opuštene kože, bore, strije, ožiljci (ne i keloidi)... Kombinovanjem sa mezoterapijskim preparatima upotreba dermarolera se preporučuje u tretmanima korekcije fleka na koži, pri lečenju opadanja kose (alopecije) i u sklopu anticelulit programa. Broj i učestalost tretmana određuje lekar zavisno od problema koji se tretira , terapijskog cilja i individualnih karakteristika klijenta.

Rizici i kontraindikacije

Adekvatna ,od strane obučenog lekara-terapeuta( dermarolere koji prodiru u kožu dublje od epiderma smeju koristiti isključivo lekari) ,upotreba dermarolera je procedura sa izuzetno malim rizikom za pojavu komplikacija.Svakako treba  napomenuti da efikasnost tretmana i mogućnost javljanja neželjenih reakcija zavisi i od vrste i kvaliteta dermarolera. Dermaroler pre tremana mora biti sterilan, kako bi se izbegao eventualni nastanak infekcija.