Celulit - mezoterapija celulita

Mezoterapija celulita

Serija mezoterapijskih tretmana danas se smatra najboljim terapijskim pristupom za rešavanje celulita.  Cilj je da se pomoću koktela koji se ubrizgavaju reguliše poremećaj na lokalnom mikrovaskularnom i metaboličkom nivou koji dovodi do pojave celulita .Dodatno, razgradnjom vezivnih opni koje drže zarobljene masne ćelije u potkožnom tkivu i lipolitickim efektom ubrizganih supstanci postižu se zadovoljavajući efekti.

Celulit (paniculopatia oedematofibrosclerotica) predstavlja problem za 90% žena . Do pojave celulita dovodi  kompleksan  poremećaj mikrocirkulacije u potkožnom tkivu  sa nagomilavanjem štetnih produkata metabolizma. Dolazi do uvećanja masnih ćelija koje dodatno komprimuju male krvne sudove ,remete limfnu drenažu i dovode do smanjenja količine kiseonika u tkivu.Vezivne pregrade zadebljavaju -postaju grublje, a masno tkivo se pomera na gore što se vidi kao neravna površina  nalik narandžinoj  kori.  Najčešća  mesta javljanja su butine,sedalna regija,donji deo leđa,stomak,kolena ,listovi i skočni zglobovi.

Postoje četri stadijuma celulita:

·         I stadijum: celulit se ne uočava  golim okom niti testom stiskanja

·         II stadijum: celulit se ne uočava, ali test stiskanja je pozitivan

·         III stadijum: celulit se uočava, ali se ne vidi u ležećem položaju

·         IV stadijum: celulit se uočava   u sedećem i u ležećem položaju

Za borbu protiv celulita nikada nije kasno, ali se rezultati ne postižu  preko noći. Efekti ponajviše zavise od starosti klijenta ,stadijuma celulita i pravilnog terapeutskog pristupa . Adekvatne dijete, redovna fizička aktivnost,ciljane masaze i specifičan mezoterapijski tretman predstavljaju najbolji anticelulit program.