Bore - korekcija bora

Različiti mehanizmi dovode do pojave bora.

Starenjem se smanjuje elastičnost kože,dolazi do smanjenja potkožnog masnog tkiva i količine hijaluronske kiseline,nastaje poremaćaj vezivnih elemenata.Takođe,manji je i sadržaj vode pa koža postaje permanentno dehidrirana. Prve sitne bore pojavljuju se u predelu donjih kapaka, a kasnije se mogu videti na čitavom licu.

Mimični mišići svojom svakodnevnom aktivnošću dovode do pojave bora. Ovako nastaju horizontalne bore na čelu, vertikalne glabelarne bore izmedju obrva, horizontalne bore u korenu nosa, radijalne bore u spoljašnjim uglovima očiju.

Bore nastaju i pod dejstvom sile zemljine teže tako što se produbljuju nazolabijalne brazde od nosa do spoljašnjih uglova usana, marionetske linije od  uglova usana prema bradi i poprečne bore na vratu.

 Svaki tip bora zahteva drugačiji tretman. U estetskoj medicini i hirurgiji postoji čitav niz metoda kojima se na duže ili kraće vreme mogu korigovati bore.Hijaluronska kiselina ,botoks ,mezoterapija,hemijski pilinzi ,fejslifting,su efikasne i bezbedne procedure koje se širom sveta izvode na zadovoljstvo klijenta i lekara.