Savršene obrve

Tags: sminka, obrve

Perfect Eye Brows

Drage moje,

Kako sam mnogo puta od vas dobijala komplimente na račun obrva, te mnoga pitanja koja se odnose na njihovo oblikovanje, rešila sam da današnji post posvetim upravo ovoj temi.

Savršene obrve

S obzirom na činjenicu da izgled obrva može u potpunosti da promeni izraz lica, smatram ih jednom od najbitnijih stvari na koju je potrebno obratiti pažnju, kada je šminkanje u pitanju. Uprkos tome što se trendovi menjaju, te su nekada aktuelnije deblje, nekada tanje, manje ili više naglašene obrve, najbolje ćete izgledati ukoliko odaberete oblik i debljinu koji odgovaraju vašim crtama lica. Zapravo, potrebno je u što većoj meri držati se svog prirodnog izgleda, uz minimalne korekcije.

Oblikovanje

Kako biste na najbolji i najlakši način oblikovale svoje obrve, potrebno je da pratite samo par jednostavnih smernica. Ono što je, za početak bitno jeste da pravilno odredite mesto njihovog početka, pregiba, kao i završetka.

- Tačku od koje počinje obrva određujete povlačenjem zamišljene prave linije od nozdrve ka čelu.

- Tačku na kojoj obrva pravi luk, odnosno pregib, dobićete povlačenjem zamišljene prave linije koja kreće od nozdrve i prolazi kroz zenicu oka.

- Tačku završetka obrve najlakše određujete tako što zamišljenu pravu liniju povučete od nozdrve, kroz ugao oka.

Evo kako to izgleda

 

Kako ja šminkam svoje obrve

Korak 1: Obeležim tačke početka, pregiba i završetka obrve.

Vremenom vam ove odrednice neće biti potrebne, ali u početku ne bi bilo loše da obeležite ove tačke pre nego što počnete da iscrtavate obrvu. Mnogi za obležavanje koriste običnu olovku za obrve, ali ja preferiram belu jer ne ostavlja nikakve tragove i lakše ju je obrisati.

Korak 2: Povučem belu liniju ispod obrve.

Na ovaj način lakše ćete pratiti samu putanju i dobićete daleko precizniji i uredniji izgled. Takođe, ukoliko imate neku dlačicu viška, koja narušava oblik, ovo je sjajan način da to prikrijete.

Korak 3: Popunjavam obrvu.

Kao što sam već rekla, ne treba bežati od svog prirodnog oblika, tako da je dovoljno samo popunjavanje obrve bojom, uz minimalna docrtavanja, ukoliko su neophodna. Kada je reč o proizvodima, ja sam i dalje verna klasičnoj olovci za obrve, jer sa njom imam najprecizniji efekat.

Korak 4: Raščešljam i rasporedim dlačice.

Nakon popunjavanja, četkicom za obrve uvek rasporedim dlačice, kako ne bi bile slepljene.

Korak 5: Senkom ublažim belu liniju ispod obrve.

Na ovaj način obrva još više dolazi do izražaja, a oko izgleda veće i otvorenjije.

Za šminkanje obrva koristim:

-Rimmel- Soft Kohl Kajal Eye Liner Pencil, nijansa: 071 pure white

-Bourjois- Eye Brows Pencil, nijansa: 04 blond fonce

-Deborah- Ombreto Mono Hi Tech senku, nijansa: 26

Mnoštvo korisnih informacija vezanih za sminkanje možete saznati na fenomenalnom blogu milk and honey world by Divna