Mesečeva dijeta

Tags: dijeta, mrsevljenje

Mesečeva dijeta ima samo jedno pravilo: ne jede se 24 sata od prvog sata promene lunarne faze, i taj dan se gubi i do 3 kilograma.

Reč je o postu koji se sprovodi jedanput nedeljno ili jedanput mesečno radi mršavljenja ili uklanjanja štetnih materija iz organizma. Zbog usklađenosti sa prirodnim ciklusima, moguće je izgubiti i do 3 kilograma za samo jedan dan. Ima samo jedno pravilo: ne sme se jesti ništa 24 sata od prvog sata promene lunarne faze. Treba prestati sa jelom u tačno određen sat, u vreme mesečeve mene, kad se menja i magnetsko lunarno polje na Zemlji.

Lunarne faze

Mlad mesec: Kad se Mesec nalazi između Zemlje i Sunca i za nas je nevidljiv. U kalendaru se prikazuje zacrnjenim krugom.

Prva četvrtina: Nastupa šest dana nakon novog Meseca. U kalendarima ga predstavlja krug čija je leva strana zacrnjena. 

Pun mesec: Zemlja se nalazi između Sunca i Meseca, koji je potpuno osvetljen. Prikazuje se nezacrnjenim krugom. 

Poslednja četvrtina: Položaj planeta isti je kao u prvoj. U kalendarima je prikazan krugom čija je desna polovina zacrnjena.

Delovanje

Tokom Mesečevih mena organizam pojačano luči tečnosti koju inače zadržava zbog ishrane. Tokom prekida ishrane potrebno je piti od 2 do 4 litre vode, nezaslađene čajeve i prirodne sokove bogate mineralnim solima. Sa uobičajenim aktivnostima možete nastaviti bez posljedica.

Dijeta je tokom punog i mladog Meseca najefikasnija jer se telo tada najlakše oslobađa toksina.

Pojedine dijete kao formule za mršavljenje mogu biti  štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje  dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namerom ali ne mozemo odgovarati za eventualni neuspeh , moguću štetnost na organizam i druge posledice koje njena primena može izazvati. Primena ovih dijeta bez konsultacije sa strucnjakom je na vlastitu odgovornost.