Limun dijeta

Tags: dijeta

Limun dijeta 

Limun je vrhunska namirnica koja ima puno blagodatnih efekata za naš organizam. Ipak,relativno se retko koristi u svakodnevnoj konzumaciji, svež ili kao limunada.

Limun je iznimno bogat hranjivim materijama poput folne kiseline, pektina, kalcijuma, kalijuma, mangana i fosfora i vitamina A, B1, B6 i C. Kardiovaskularni sistem, jetra, creva i želudac imace puno koristi o dove mase hranljivih I rotektivnh supstanciNajnovija naučna istraživanja pokazuju da je limun 1000 puta efektniji u ubijanju ćelija raka od lekova, s prednošću da zdrave ćelije ostavlja netaknutima. 

24 časa zdravlja sa limunom

Pre doručka odmah po ustajanju popije se  200 ml mlake limunade. Sam doručak bi se trebao sastojati od dvadeset plodova šumskog voća, jedne jabuke ili kruške, šolje jogurta i šake badema. Užina sa drugom čašom limunade uz jednu bananu .

Za ručak se jede povrće samaslinovim uljem i limunovim sokom. Do večere popiti jos 300 ml limunade sa nekom voćkom.

Zadnji obrok u danu bi trebalo da bude riba na žaru sa povrćem po odabiru pripremljenim-kuvanim bez začina. Dva sata pre odlaska u krevet ne treba ništa jesti ,a poželjno je završiti dan sa posledjnom čašom limunade.

Voda nikako ne treba zaboraviti pa se unos raspoređuje kroz čitav dan .

Pojedine dijete kao formule za mršavljenje mogu biti  štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje  dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namerom ali ne mozemo odgovarati za eventualni neuspeh , moguću štetnost na organizam i druge posledice koje njena primena može izazvati. Primena ovih dijeta bez konsultacije sa strucnjakom je na vlastitu odgovornost.