Dijeta sa 1000 kalorija

Tags: dijeta, mrsavljenje, kalorije

Dijeta sa 1000 kalorija

Ovom dijetom organizam dobija sve što mu je potrebno, a kako se ne unosi više od 1000 kalorija na dan, kilogrami se brzo tope.

Dijeta se primenjuje dok se ne dostigne željenua kilažua, a kako bi se održala, potrebno je pripaziti na dalju ishranu. Ovom dijetom svaki dan se unosi 97 g ugljenohidrata, 50 g masti i 40 g belančevina. Pije se mnogo tečnosti jer ona pospešuje učinak dijete. Ukupna dnevna količina hrane je: 75 g hleba, 240 g mleka, 400 g voća, 150 g mesa. Povrće se jede raznovrsno i prema potrebi. 

DORUČAK - Mleko ili 100 g jogurta, 25 g hleba ili pola peciva 

MEĐUOBROK - 100 g voća, bilo koje osim banana

RUČAK - 25 g hleba ili 100 g krompira, 90 g kuvanog ili pečenog mesa (juneće, pileće, teleće, riblje), povrće prema želji, supa prema želji, 10 g ulja za pripremu jela 

VEČERA - 25 g hleba ili 100 g koumpira ili testenine, 60 g mesa ili komad sira, salata, 5 g ulja za pripremu jela, 100 g voća. Pre spavanja takođe pojedite 100 g voća

NAPOMENA: Sve navedene količine odnose se na kuvane namernice. Ne sme se koristiti šećer, nego drugi zaslađivači. Salate i začini se uzimaju  prema želji. 

Pojedine dijete kao formule za mršavljenje mogu biti  štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje  dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namerom ali ne mozemo odgovarati za eventualni neuspeh , moguću štetnost na organizam i druge posledice koje njena primena može izazvati. Primena ovih dijeta bez konsultacije sa strucnjakom je na vlastitu odgovornost.