Mezoniti

Mezoniti-3D mezoniti

Prema najnovijim istraživanjima antiaging medicina pruža još jedan potencijalno efikasan tretman  za lifting lica i tela.Pored aptos  i zlatnih niti metoda sa biorazgradivim mezonitima nalazi svoju kliničku primenu.

Mezoniti zatežu kožu,koriguju manje bore,poboljšavaju tonus lica i tela...Za manje od pola sata moguće je postići efekat podmlađivanja . Biodegradabilne  3D niti postavljene u kožu stvaranjem fibroznog tkiva  postepeno remodeliraju  regiju,a potpuno se resorbuju za 6 do 12 meseci. Rezultati su vidljivi 2 do 3 godina nakon čega se tretman ponavlja.

Ovim tretmanom koriguju se  bore između obrva i oko očiju, na čelu, bore oko usana, vrat, dekolte... Debljina niti je 0.1do 0.2 mm, igle su tanke i  ostavljaju minimalne ubodne tačkice nekoliko sati nakon intervencije.

Tretman se često kombinuje sa drugim metodama antiaginga(hijaluron,pilinzi,dermaroleri…).

 Tretman mezonitima

Pre samog postupka obavezan je razgovor sa lekarom. Pre tretmana primenjuju se preparati za lokalnu anesteziju .Neposredno pre početka uboda koža se sterilno priprema.Igle kojima se vrši tretman su izuzetno tanke.

Postupak traje 20-30 minuta  uz minimalane neudobnosti.

Broj niti zavisi od rezultata koji želimo da postignemo. Od nekoliko niti do nekoliko desetina zavisno od terapijskih ciljeva i individualnih karakteristika klijenta. Nakon nekoliko dana pacijent osetića zatezanje kože,a potpun efekat vidi se za jedan do dva meseca od tretmana.

Rizici i kontraindikacije

Neophodno je da tretman mezonitima sprovodi iskusan i obučen terapeut.Ponekad se za vreme tretmana može dogoditi privremeni pad krvnog pritiska,vrtoglavica,mučnina,osećaj slabosti.Na koži je moguća pojava crvenila,blagog otoka i modrica koje prolaze za par dana.Alergijske reakcije i infekcije su izuzetno retke.

Metoda nije preporučljiva metoda u trudnoći i periodu dojenja,kod bolesti tipa malignih oboljenja,teških oblika srčane i bubrežne slabosti,epilepsije ,poremećaja koagulacije krvi, infekcije kože i akutnih virusnih infekcija.